Често  свързваме милениалите  – хората  родени в началото на 80-те

...
Често  свързваме милениалите  – хората  родени в началото на 80-те
Коментари Харесай

Младите американци не мислят за секс

Често  свързваме милениалите  – хората  родени при започване на 80-те и 90-те  с диво, секси и разкрепостено потомство, само че истина ли е това?

Според последните изследвания на General Social Survey , оценени от Washington Post , младите американци живеят в модерна,,суша ”. От 1989-а се наблюдава  спад в процентите на тези, които вършат секс повече от един път седмично, за сметка на секса един път в месеца или цялостната му липса, къдетоо  процентите порастват.

Върхът е стигнат още през миналата 2018-та, когато рекордните 23% американци  са оповестили, че не вършат секс. В този %, несъмнено спадат и хората над 59 години, само че същинските виновници за кулминационната точка са точно групата  от 18 до 29 години. Ако през 2008 мъжете, които споделят, че не са правили секс цяла година е бил 10%, то през днешния ден те са към този момент 28%.  Сходна е картината и при нежната половина – през днешния ден 23% от дамите сред 18 до 29 години не са имали полови прекарвания повече от година, съпоставено с 2008-ма, когато процентът е бил едвам осем.

Какво става тук? Коя е повода за бързия скок на % въздържатели за последните 10 години?

На първо място дано си спомним коя беше звездата на Американския пазар през 2007 година? IPhone. Предшестван от Фейсбук, пристигнал три години по-рано и последван от Instagram три години по-късно. Да, смарт телефоните несъмнено сe славят с обилие от приложения за запознанства  и връзка с останалия свят, само че единствено, в случай че са употребявани вярно. А по-горните проучвания сочат противоположното.

Що се отнася до тъждество на половете, броят на работната претовареност на младите мъже прогресивно е намалял, което е още един воденичен камък за романтиката.  Според едно изследване 54% от безработните мъже нямат интимна връзка.

Друг забавен фактор е, че мъжете милениали са по-склонни да живеят с родителите си за разлика от дамите на същата възраст. Преди пет години, да вземем за пример, 35% от мъжете сред 18 и 34 година живеят в родния си дом, а процентът на дамите е 29. При това състояние, сексът ти е в забрадка вързан. Но може би в хотелска.

Изглежда повече от всеки път младите  американци не живеят с сътрудник по една или друга причина. Когато технологиите, икономическата обстановка и не на последно място проблемите, свързани със съзряването (failure-to-launch), което е много наболяла тематика в Америка, се обединят, резултатът е сериозен дефицит в половата интензивност.

Дали обаче сушата визира единствено  Съединени американски щати?

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР